Στην επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα να περάσει τα μέτρα του τρίτου μνημονίου από την ελληνική βουλή αναφέρονται τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, επισημαίνοντας, ωστόσο, την επανάσταση που συνάντησε στο ίδιο του το κόμμα, αλλά και στην συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Στο BBC αναφέρεται ότι «οι έλληνες βουλευτές υποστήριξαν το πακέτο των 85 δισ. μετά από μαραθώνιες συνομιλίες», ενώ το βρετανικό κανάλι τονίζει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο πέρασε το νομοσχέδιο, παρότι υπήρχε επαναστικό κλίμα από πολλούς βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος. Η συμφωνία χρειάζεται για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να αποφύγει την χρεοκοπία. Είναι όμως ριψοκίνδυνο για τον Αλέξη Τσίπρα

Με τον τίτλο «Εύρηκα! Η Ελλάδα έχει καινούρια συμφωνία, το CNN αναφέρεται γλαφυρά στην ψήφιση του νομοσχεδίου από το ελληνικού κοινοβούλιο. Η Ελλάδα και οι δανειστές της ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου στήριξης και το πακέτο ύψους 86 δισ. ευρώ χρειάζεται ακόμα την σφραγίδα και την στήριξη των αρχηγών της Ευρωζώνης, το οποίο αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες

«Ο Τσίπρας κερδίζει την ψηφοφορία, αλλά αντιμετωπίζει επανάσταση» τιτλοφορείται το άρθρο του Reuters, που αναφέρεται στην συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντίδραση που συνάντησε ο πρωθυπουργός από την αριστερή πλατφόρμα. Χάρη στην υποστήριξη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το πρόγραμμα πέρασε με 222 ψήφους. 

Μετά από ολονύχτια συνεδρίαση, οι έλληνες βουλευτές πέρασαν το πακέτο διάσωσης τονίζει το Bloomberg, το οποίο χρειάζεται για να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα η πληρωμή στην ΕΚΤ. Το άρθρο αναφέρεται στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από τις πολλαπλές φωνές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. 


O Αλέξης Τσίπρας χτυπήθηκε από τους επαναστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Ελλάδα εγκρίνει την νέα συμφωνία. Μετά από μια θυελλώδη, συχνά αρρωστημένη και κάποιες φορές σουρεαλιστική συνεδρίαση, οι βουλευτές ψήφισαν την νέα συμφωνία, που στοχεύσει στο να βοηθήσει την χώρα να επιπλεύσει, τονίζει το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian. 

Η ισχυρή αντίδραση στην Αριστερή πλατφόρμα συνετέλεσε στο να πέσουν οι ψήφοι κάτω των 120, με αποτέλεσμα να υπάρχει το συμπέρασμα ότι θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα και εκλογές τον επόμενο μήνα, αναφέρει το άρθρο.