Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα αν ανατρέξει κανείς στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες για το μνημόνιο, καθώς ανάλογα με τα μέτρα και το πακέτο διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν την κυβέρνηση, με πιο τρανταχτό όνομα αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος άλλαξε τρεις φορές την ψήφο του σε διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων. 

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη πριν από μερικές ώρες, οι βουλευτές που στήριξαν την απόφαση της κυβέρνησης έφτασαν τους 32, με 11 να δηλώνουν παρών και 3 να ψηφίζουν «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα. Σύνολο «απωλειών» για την κυβέρνηση : 47. 

Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο ψήφισαν όχι οι : Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης,  Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος, Πετράκος, Κυριακάκης, Ψαρρέα, Ουζουνίδου και Κυρίτση. 

Παρών δήλωσαν Α. Μητρόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Τζήκα, Β. Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης, Β. Λέβα, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κουρεμπές, Γ. Κυρίτσης, Μ. Κανελλοπούλου, Δ. Σεβαστάκης και Α. Καββαδία - Απών ήταν ο Γ. Ακριώτης, ενώ Κυρίτσης, Ψυχογιός και Σεβαστάκης δήλωσαν παρών για το άρθρο 1 για το συνταξιοδοτικό. 

Τα πράγματικά ήταν ελαφρώς διαφορετικά, στην πρώτη ψηφοφορία που έλαβε χώρα στις 15 Ιουλίου, με τους αντίθετους στις βουλές της κυβέρνησης βουλευτές να φτάνουν τους 32, αλλά τα παρών να είναι έξι και να υπάρχει μια απουσία, αυτής της βουλευτού Αλεξάνδρας Τσανάκα. 

Ειδικότερα, οι βουλευτές που ψήφισαν όχι ήταν η Λίτσα Αμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Βασίλης Δελημήτρος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Κωστής Δερμιτζάκης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Ιωάννα Γαϊτανη, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Κώστας Ήσυχος, ο Βασίλης Κυριακάκης, η Αγλαϊα Κυρίτση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Θωμάς Κότσιας, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Ραχήλ Μακρή, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Έλενα Ψαρέα, ο Στέφανος Σαμοϊλης, ο Θανάσης Σκούμας, η Ελένη Σωτηρίου, ο Γιάννης Σταθάς, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, ο Ζήσης Ζάννας και ο Γιάννης Ζερδελής.

Kαραγιαννίδης, Κατριβάνου και Καββαδία ψήφισαν παρών σε συγκεκριμένα άρθρα, ενώ παρών ψήφισαν ο Δημήτρης Βαξεβανάκης, η Ηρώ Διώτη, ο Χρίστος Καραγιαννίδης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Βάσω Λέβα και ο Νίκος Μιχαλάκης. 

Μία εβδομάδα μετά, τα πράγματα ήταν και πάλι λίγο διαφορετικά:

Το ''Όχι'' ψηφισαν 31 βουλευτές, 5 ψήφισαν παρών και άλλοι πέντε ψήφισαν ναι επί της αρχής, αλλά παρών στο άρθρο 1 του δεύτερου πακέτου. 

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι ήταν αυτοί:Λίτσα Αμανατίδου, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ο Βασίλης Δελημήτρος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Κωστής Δερμιτζάκης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Ιωάννα Γαϊτανη, ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Κώστας Ήσυχος, ο Βασίλης Κυριακάκης, η Αγλαϊα Κυρίτση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Θωμάς Κότσιας, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Ραχήλ Μακρή, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Θανάσης Πετράκος, η Έλενα Ψαρέα, ο Στέφανος Σαμοϊλης, ο Θανάσης Σκούμας, η Ελένη Σωτηρίου, ο Γιάννης Σταθάς, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, ο Ζήσης Ζάννας και ο Γιάννης Ζερδελής.

Τα παρών αυτή την φορά ήταν πέντε, αυτά του Κωστή Δερμιτζάκη, της Ηρώς Διώτη, της Νίνας Κατσιμάτη, της Βάσως Λέβα και της Δανάης Τζήκα, ενώ παρών σε συγκεκριμένα άρθρα ψήφισαν Καραγιαννίδης, Κατριβάνου, Καββαδία