«Καταλήξαμε σε συμφωνία. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της Ευρωζωνης» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα.

«Οι τελευταία έξι μήνες ήταν δύσκολοι. Έχουν δοκιμάσει την υπομονή των φορέων χάραξης πολιτικής και έχουν δοκιμάσει την υπομονή των πολιτών μας ακόμη περισσότερο. Μαζί, κοιτάξαμε την άβυσσο. Αλλά σήμερα, είμαι χαρούμενος να πω πως όλες οι πλευρές έχουν σεβαστεί τις δεσμεύσεις τους. Η Ελλάδα ανταπεξέρχεται στις φιλόδοξες δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στις 13 Ιουλίου. Και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις τους για συνέχιση της αλληλεγγύης που δόθηκαν την ίδια ημέρα» είπε.

Και τόνισε:

Το μήνυμα του σημερινού Eurogroup είναι σαφές και ηχηρό: σε αυτή την βάση, η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αμετάκλητα μέλος της ευρωζώνης. Και η Κομισιόν θα υποστηρίζει την Ελλάδα στη δημιουργία μιας νέας και δίκαιης ανάπτυξης, θέσεων εργασίας και επενδυτικών προοπτικών για τους πολίτες της.