Κατηγορηματικά αντίθετος εκ νέου στο μνημόνιο εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, αφήνοντας αιχμές για όσους συντρόφους του αλλαξοπίστησαν στην πορεία.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λεουτσάκος απέφυγε να διευκρινίσει αν στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλο κόμμα, ωστόσο τονισε ότι θα συνεχισει να είναι μάχιμος.

Στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για μια ακόμα φορά απόλυτος απέναντι στην ιδέα ψήφισης και εφαρμογής του μνημονίου, τονίζοντας πως «δεν μπορεί τα μνημόνια να αποτελούν ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ζήτησε, μάλιστα, από την κυβέρνηση «να κάνει στροφή το συντομότερο δυνατό και να αλλάξει πολύ γρήγορα τη γραμμή της», στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο:

ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνια είναι έννοιες ασύμβατες.

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε συνεπής σε όσα έλεγε πριν και σε όσα υποστηρίζει τώρα, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους συντρόφους του που άλλαξαν, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο στην ελληνική Βουλή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Δεν στηρίζω μνημόνια. Εγώ παρέμεινα συνεπής σε όσα λέω και παρόλα αυτά, δέχομαι κριτική και δεν δέχονται κριτική εκείνοι που δεν ήταν συνεπείς.