Την πρόθεσή της να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εξέφρασε η Βασιλική Κατριβάνου παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρέπει να διεξαχθεί άμεσα συνέδριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Κατριβάνου τόνισε ότι «παρόλες τις διαφωνίες μας, μας ενώνει μια πραγματική και μεγάλη αγωνία να παραμείνουμε ενωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ». 

Η βουλυτής του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπογράφει την επιστολή των 17 στελεχών που διαφοροποιούνται, εκτιμά ότι «οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές και η ενότητα έχει πληγεί επίσης σημαντικά». 

Σχετικ΄α με το παρών που ψήφισε στην Βουλή την περασμένη Παρασκευή εξήγησε ότι παρά το γεγονός πως δεν μπορούσε να ψηφίσει το μνημόνιο, «στηρίζει» την κυβέρνηση «για όλα όσα έχει κάνει το προηγούμενο διάστημα» προσθέτοντας ότι συγχρόνως, δεν θεωρεί πως «ένα Grexit αυτήν τη στιγμή, χωρίς καμία προετοιμασία, ήταν η σωστή πρόταση». 

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση και το πάλεψε για να έρθει εδώ που ήρθε και εκβιάστηκε» προσθέτει ενώ προτείνει να διεξαχθεί άμεσα συνέδριο πριν από οποιαδήποτε κίνηση εκλογών, προκειμένου «να μας δώσει μια κατεύθυνση, να έχουμε μια νέα δέσμευση, για το πού θα πάμε».