Την πεποίθηση ότι οι εκλογές δεν είναι απαραίτητες και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του εξέφρασε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας

Όπως τόνισε ο κ. Μάρδας: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του βραχυπρόθεσμα. Να το προσαρμόσει και να το περάσει σε μεταγενέστερο χρόνο. Δεν είναι απαραίτητες οι εκλογές. Αρκεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Λύσεις στην οικονομία υπάρχουν πάντα.

Αναφορικά με την απώλεια της δεδηλωμένης σημείωσε ότι «υπάρχουν αρμόδια όργανα που αποφασίζουν γι' αυτά. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Σε σχέση με την διαπραγμάτευση, ο ίδιος μίλησε για ήττα και λάθη που έγιναν, για να προσθέσει πως «ακολουθήσαμε έναν άλλον δρόμο, που δεν μας έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα: 

Βρισκόμαστε στο τέλος μίας πορείας. Μνημόνιο μπορούσαμε να έχουμε και τον Μάρτιο. Θα ερχόταν το πακέτο, θα κάναμε πως αντιστεκόμαστε, θα υπογράφαμε και όλα εντάξει. Διαλέξαμε να δώσουμε μία πεντάμηνη μάχη. Όποιος δεν το βλέπει, δεν έχει μάτια. Γι' αυτό χρησιμοποιώ τον όρο συμφωνία και όχι μνημόνιο. Έχουμε μία ήττα. Έγιναν λάθη σίγουρα. Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ μίας κακής συμφωνίας και καταστροφής και σε μία συμφωνία που δεν θα βλέπαμε το τσουνάμι να έρχεται πίσω από την πλάτη μας. Το ερώτημα είναι αν θέλουμε να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ή να φροντίσουμε για τον κόσμο;

Τέλος, σχετικά με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα σύνολο που βάζει πρώτα τη συνείδησή του και ένα άλλο σύνολο, που βάζει πρώτα το συμφέρον της χώρας και να μην καταστραφεί. Αυτή είναι η διαφορά. Μην αποκλείσετε τίποτα. Όλα μπορούν να συμβούν».