Ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις χαρακτηρίζουν την υπόθεση ελέγχων στα κελιά των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργο Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έγιναν έλεγχοι σε κελιά των φυλακών Κορυδαλλού από την Αστυνομία. Ο Γιάννης Πανούσης διέψευσε ότι οι έλεγχοι στα κελιά έγιναν με δική του εντολή, ενώ άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «κρύβεται».

Άμεση ήταν ο αντίδραση του Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι «οι αστυνομικοί δέχονται εντολές μόνο από την υπεύθυνη ιεραρχία», ενώ έκανε λόγο για πολύπλευρη στοχοποίησή του


Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

Οι αστυνομικοί δέχονται εντολές μόνο από την υπεύθυνη ιεραρχία. Επομένως αποκλείεται να έχουν δεχθεί εντολές από «άλλους, οι οποίοι και πάλι κρύβονται».

Κατά τα λοιπά, έρευνες στα κελιά προβλέπονται και διεξάγονται, τακτικές ή έκτακτες, είτε με εντολές της ηγεσίας του Yπουργείου Δικαιοσύνης, είτε και υπηρεσιακά από το αρμόδιο προσωπικό της σωφρονιστικής διοίκησης.

Η ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά αντιθέτως πολύπλευρα στοχοποιούνται.