Κατηγορηματικά αντίθετος απέναντι στο τρίτο πακέτο βοήθειας εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά στην πρωινή εκπομπή του Mega o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος, τονίζοντας ότι «δεν υπηρετεί μνημόνια», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αποχής των συναδέλφων του της Αριστερής πλατφόρμας από την διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. 

Όπως τόνισε ο κ. Λεουτσάκος: 

Αν θα ψηφίσουμε «όχι» ή θα απέχουμε από την ψηφοφορία κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, θα συζητηθεί όταν κατατεθεί η πρόταση. Εμείς μνημόνια δεν υπηρετούμε. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος προανήγγειλε, επίσης, αρνητική ψήφο από τους συναδέλφους του που την στηρίζουν κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας να απέχουν από την ψηφοφορία, κάτι που είπε, θα συζητηθεί όταν κατατεθεί η πρόταση. 

Ο κ. Λεουτσάκος άφησε αιχμές και για τον Αλέξη Τσίπρα λεγοντας ότι «ο πρωθυπουργός της χώρας στις προγραμματικές του δηλώσεις είχε πει θα πρωτοτυπήσει και θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αν τώρα έχει αποφασίσει πως θα το εγκαταλείψει και θέλει να εφαρμόσει το μνημόνιο, που σημαίνει καταστροφή της χώρας, υποταγή της χώρας, «τότε έχει την τερατώδη πλειοψηφία στη Βουλή να το κάνει».

Την ίδια στιγμη, ο αριστερός πολιτικός ανέφερε ότι:

Κάποιοι έχουν βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κατάψυξη και θέλουν να τον καταργήσουν, καθώς πλέον μεγάλες πολιτικές επιλογές συζητούνται είτε με τη μορφή διαρροής, είτε με δηλώσεις στελεχών. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συζητήσει ή σχεδιάσει καμία από αυτές τις επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι έχεις καταργήσει και ακυρώσει το κόμμα. Ο πρωθυπουργός είναι και πρόεδρος του κόμματος, τέτοιες πολιτικές πρωτοβουλίες έχουν ένα στόχο, που πρέπει να συζητηθεί πρώτον και κύριον στα όργανα του κόμματος.