Κατά της διεξαγωγής εκλογών τάχθηκε σήμερα με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, υπογραμμίζοντας, την ίδια στιγμή, ότι μπορεί να θεωρεί ότι το μνημόνιο είναι μη εφαρμόσιμο, με σφοδρά μέτρα που έρχονται, αλλά εκείνος θα στηρίξει την κυβέρνηση

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μητρόπουλος δήλωσε υπέρ μιας ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ανέφερε ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου θα φέρει τεράστια οικονομική επιδείνωση στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε, επίσης, ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση βγει αλώβητη μέσα από τη διαδικασία των εκλογών, κρατώντας εκτός τους διαφωνούντες, αυτό δεν σημαίνει οτι το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει σε τι καλούνται να ανταπεξέλθουν οι κοινωνικές τάξεις. Κανείς δεν έχει καταλάβει τη σφοδρότητα των μέτρων που έρχονται. 

Σε σχέση με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε : 

Πρέπει να υπάρξει φυγή προς τα μπρος και να πάψουν οι αντιπαλότητες. Ως Αριστερά στόχος μας πρέπει να είναι να μη φέρουμε περισσότερα δεινά στον ελληνικό λαό.