Στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της αναμένεται να μιλήσει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ με στόχο να μεταπείσει τους διαφωνούντες βουλευτές, ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Βουλή για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, η Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ασκήσουν πίεση στους βουλευτές να στηρίξουν το πρόγραμμα βοήθειας ύψους 86 δις. ευρώ, σημειώνοντας ότι αυτό προσφέρει μία «βιώσιμη διαδρομή», παρά το ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν έχει ακόμη δεσμευθεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότησή του.

Μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε σχεδιάζουν τη διεξαγωγή μίας δοκιμαστικής ψηφοφορίας.

«Δεν θα μπορέσω να συναινέσω», δήλωσε ο βουλευτής και υψηλόβαθμο μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Χανς Μίχελμπαχ του αδελφού βαυαρικού κόμματος της Αγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξη που έδωσε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Είμαι επαγγελματίας επιχειρηματίας, μπορώ να διαβάσω προϋπολογισμούς και είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε πλέον βιωσιμότητα του χρέους. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς - ότι είναι στα σκαριά η αρχή μίας ένωσης μεταβιβαστικών πληρωμών», δήλωσε ο Μίχελμπαχ.