«Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψιν τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων» ανέφερε η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Με αφορμή την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη Fraport η Ανίκα Μπράιντχαρτ, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει περαιτέρω πληροφορίες, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση του Eurogroup, η οποία αναφέρεται στο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. 

Ερωτηθείσα σχετικά με δημοσιεύματα που θέλουν το τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας να υπερβαίνει τα 86 δισ. ευρώ, η εκπρόσωπος της Κομισιόν απάντησε ότι είναι απολύτως αναληθή.

Η κυρία Μπράιντχαρτ επανέλαβε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας δεν θα ξεπεράσουν τα 86 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα χρειαστούν πολύ λιγότερα δάνεια, εάν όλα πάνε καλά.

Ανέφερε ως παράδειγμα το ΔΝΤ, το οποίο θα συμμετάσχει με δικά του κεφάλαια και αν η Ελλάδα καταφέρει να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, τότε τα χρήματα που θα χρειαστεί η χώρα από το τρίτο πακέτο διάσωσης θα είναι πολύ λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το τριετές πρόγραμμα.