ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σκουρλέτη με Πιρς για ΤΑP και επενδύσεις

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2015, 15:27 / Ανανεώθηκε 18 Αυγούστου 2015, 16:12
Συνάντηση Σκουρλέτη με Πιρς για ΤΑP και επενδύσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Συνομιλία με τον πρέσβη των ΗΠΑ David D. Pearce είχε σήμερα ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης με επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης της ελληνικής Οικονομίας, τον αγωγό TAP και οι προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για ενεργειακά θέματα. 

Συνομιλία με τον πρέσβη των ΗΠΑ David D. Pearce είχε σήμερα ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης με επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης της ελληνικής Οικονομίας, τον αγωγό TAP και οι προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων για ενεργειακά θέματα. 

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις και για τα ενεργειακά σχέδια στα οποία εμπλέκεται η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων αυτό του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG) και του Ελληνο - Βουλγαρικού διασυνδετηρίου αγωγού (IGB).

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην έμφαση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην ενεργειακή ασφάλεια και στην εξασφάλιση πολλαπλών και εναλλακτικών πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην επιδίωξη ενδυνάμωσης του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, με σημαντικά προσδοκώμενα οφέλη, αλλά και θετική συμβολή στην γεωπολιτική και οικονομική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

Η ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακός κόμβος θα συζητηθεί και στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης με τον ειδικό απεσταλμένο και συντονιστή για τις Διεθνείς Ενεργειακές Σχέσεις των ΗΠΑ, Amos Hochstein, ο οποίος αναμένεται σύντομα στην Ελλάδα.