Σε υψηλούς τόνους και με σαφείς αιχμές κατά της κυβέρνησης συνεχίζει η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά δια στόματος Στάθη Λεουτσάκου.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, διαμηνύει πως «εμείς δεν είμαστε με τα μνημόνια, θα παλέψουμε μαζί με τον λαό για να καταργήσουμε παλιά και νέα μνημόνια».

Σε αυτό το πλαίσιο, και απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις αναφέρει: 

Ακούω υπουργούς να κάνουν δηλώσεις, θα τους έλεγα να χαμηλώσουν τους τόνους, να μάθουν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εργάστηκαν για άλλα κόμματα. Να μη δίνουν τη συμβολή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην έχει την τύχη των κομμάτων που υπηρέτησαν.

Όπως τόνισε, άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν την τεχνογνωσία για τα μνημόνια, ενώ είπε ότι «δυστυχώς μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ των μνημονίων».

Ο κ. Λεουτσάκος χαρακτήρισε ασύμβατες έννοιες τα μνημόνια και τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για κομματικά όργανα που είναι στην «κατάψυξη» και δεν συνεδριάζουν. 

«Προκάλεσαν εκ των υστέρων ένα συνέδριο», πρόσθεσε.

«Είναι μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα να οδηγήσει κάτω από τον εκβιασμό των δανειστών τη χώρα σε μνημόνια» εκτίμησε ο κ. Λεουτσάκος και επανέλαβε ότι ο λαός έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα οδηγήσει σε κατάργηση των μνημονίων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε σαν λαϊκό αντιμνημονιακό κόμμα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λεουτσάκος επεσήμανε ότι «όσοι ψηφίζουμε “όχι” εκφράζουμε τον προγραμματικό λόγο της κυβέρνησης», ενώ ανέφερε ότι ο κ. Σόιμπλε έδωσε συγχαρητήρια σε όσους ψήφισαν το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον κ. Λεουτσάκο, το μνημόνιο θα βυθίσει την οικονομία, ενώ όπως υπογράμμισε, εναλλακτικός δρόμος στα μνημόνια δεν είναι ένα νέο μνημόνιο».

«Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την Αριστερή Πλατφόρμα», εξήγησε ο κ. Λεουτσάκος, ενώ παραδέχτηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη του κόμματος.