Επιθετική απέναντι στην Ελλάδα εμφανίζεται και πάλι η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία υποστηρίζει ότι η γερμανική βοήθεια στην Ελλάδα αναμένεται να συνεχίζεται... αιώνια, χωρίς να υπάρχει καμία βελτίωση, με την Γερμανία να χάνει σημαντικά ποσά για την δική της πρόοδο και να είναι απούσα από μεγάλα ζητήματα που συμβαίνουν στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με την Bild, σήμερα οι Γερμανοί το κάνουν και πάλι, καθώς η Bundestag περνά το τρίτο λεγόμενο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα. 

Η εφημερίδα αναφερει εννέα σημεία, τα οποία συνοψίζουν αυτή την εικασία:

* Οι Γερμανοί θα πληρώσουν δισ. σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο ξανά και ξανά. Ξεκίνησε με την μορφή έκτακτης βοήθειας, άνω των 2 δισ. τον Μάιο του 2010. Με το τρίτο βοηθητικό πακέτο που θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα, η γερμανική συνεισφορά συνοψίζεται σε πάνω από 110 δισ. και μπορεί και παραπάνω. 

* Παρά το γεγονός οτι έχουν καταβάλει τόσα δισ., οι Γερμανοί είναι στην Ευρώπη λιγότερο δημοφιλείς όσο ποτέ αλλοτε. 

* Η κυβέρνησή τους εχει χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης στην ΕΕ και το ευρώ. Ακραίοι εκφραστές κινημάτων έχουν επωφεληθεί από τις κενές υποσχέσεις της πολιτικής της διάσωσης του ευρώ

*Η πολιτική διάσωσης ενίσχυσε εξτρεμιστικα κόμματα και ομάδες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Ποτέ άλλοτε η ΕΕ δεν είχε τόσους εχθρούς στο εσωτερικό της. 

* Αντί του ελέγχου, έχουν προωθησει οικονομικό και χάος στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλη την οικονομική ενίσχυση, η οικονομική δύναμη στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 22%, η ανεργία αυξήθηκε και το εθνικό χρέος οδευει στο να κάνει πλέον ρεκόρ. 

* Πάντα οι νέες οικονομικές δεσμεύσεις για την σωτηρία του ευρώ κατακλύζουν την αγορά χρήματος, που έχει πέσει σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο, παρασύροντας τις συντάξεις, τα επιτόκια και το ασφαλιστικο. 

* Η μόνιμη ενίσχυση της Γερμανίας στους Έλληνες εμποδίζει τις αναγκαίες επενδύσεις για το μέλλον της Γερμανίας. Άνα έτος λείπουν 100 δισ. επενδύσεων από την Γερμανία, που θα μπορούσαν να διατεθούν στον τομέα των μεταφορών, αλλά και στην παιδεία. Όμως η πολιτική έχει μόνο ένα θέμα: Την Ελλάδα και το χρέος της. 

*Έθεσαν την σχέση μας με τις ΗΠΑ σε κίνδυνο. Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ενοχλημένος επειδή οι Ευρωπαίοι δεν κατάφεραν να σώσουν τους 'Ελληνες συμμάχους και παρενέβη τηλεφωνικά στις διαπραγματεύσεις.

*Έχασαν τα μεγάλα ζητήματα του μέλλοντος από τα μάτια τους, ενώ ασχολούνταν αποκλειστικά με την ελληνική κρίση: Την κρίση στην Ουκρανία, τον ψυχρό πόλεμο στην Ρωσία, τον αγώνα ενάντια στον ISIS και το μεταναστευτικό.

Όπως καταλήγει το δημοσίευμα:

Ο κόσμος είναι σε σύγχυση και εμείς είμαστε ακόμα συγκλονισμένοι με την κρίση στην Ελλάδα