Συγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά ζήτησε ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης. 

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι οι βουλευτές θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλοί προκλογικά αφού όπως πρόσθεσε πριν τις εκλογές «και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ ειπώθηκαν αρκετά». 

«Εμείς στηρίξαμε την κυβέρνηση για να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης» τόνισε ενώ εκτίμησε ότι αρκετή από την πίεση που ασκήθηκε στη χώρα, ειδικά στο τέλος Ιουνίου, «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αποφεύγοντας ωστόσο να «καταδικάσει» τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά τη γενικότερη συζήτηση για την πορεία της χώρας, δήλωσε πως «δεν έχει ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις». 

«Είναι αχαρτογράφητα νερά το να φύγεις από ένα σκληρό νόμισμα και να πας σε ένα εθνικό νόμισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα» είπε ο κ. Χαϊκάλης.

Ερωτηθείς για το «πού βρίσκεται τώρα η διαφορά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ο Π.Χαϊκάλης απάντησε: «Στην πολιτική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης» και συμπλήρωσε:

«Τρώμε την λάσπη του τσουνάμι που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, το θέμα είναι πώς αντιδράς, η αντίδραση είναι που κάνει τη διαφορά».