Ανοιχτός σε συνεργασία με την Αριστερή Πλατφόρμα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, σημειώνοντας ότι «είναι καλό να συναντηθούν δυνάμεις οργανωμένες σε μια συνεργασία» σε περίπτωση εκλογών. 

«Η δική μας πόρτα είναι ανοιχτή προς την Αριστερή Πλατφόρμα», τόνισε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β' μιλώντας στον Real fm, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν ακόμα συζητήσεις μεταξύ τους. 

Μάλιστα, δεν απέκλεισε τη δημιουργία κόμματος, σημειώνοντας πάντως ότι είναι πρόωρο:

Υπάρχει μια εκτίμηση από την πλευρά μας για την εντιμότητα, την ακεραιότητα, τη συνέπεια απέναντι στην εντολή του ελληνικού λαού που έδειξε η Αριστερή Πλατφόρμα και άλλοι βουλευτές, σε σχέση με την πλειοψηφία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ούτε τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια τη δικιά τους και του κόμματος στήριξαν και ενώ είχαν βγει με άλλο πρόγραμμα, εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα χειρότερο από του Παπανδρέου ή του Σαμαρά.

Η δική μας αντίληψη λέει ότι καλό είναι να συναντηθούν δυνάμεις οργανωμένες σε μια συνεργασία, σε μια κοινή μετωπική λαϊκή προσπάθεια. Ίσως το να μιλάει κανείς για κόμμα είναι πρόωρο, αλλά θα ακούσουμε και άλλες απόψεις, θα συζητήσουμε και θα δούμε τι είναι το πιο θετικό. 

Ο κ. Αλαβάνος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον Πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας διέψευσε κάθε προσδοκία που προσωπικά είχα και κάθε όνειρο για την Αριστερά»:

Δεν φανταζόμουν στην αρχή της κρίσης, όταν έβλεπα τον Παπανδρέου να υποκύπτει σε όλες τις πιέσεις, ότι ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Είναι ένας εφιάλτης το πώς εξελίχθηκε η υπόθεση Τσίπρα.

Η Ελλάδα του Τσίπρα γονάτισε ταπεινωτικά μπροστά στη Μέρκελ και στον Σόιμπλε. 

Παράλληλα, αναφερόμενος σε επιθέσεις που δέχονται οι βουλευτές και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας από τα μεγάλα συγκροτήματα, κατήγγειλε ότι  «συντονίζονται από το Μαξίμου»

Τέλος χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης «καταστροφική συνολικά, και επί Βαρουφάκη και την εβδομάδα την κρίσιμη που καταλήξαμε στο τρίτο μνημόνιο χωρίς τον κ. Βαρουφάκη». Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών είπε ότι αν και πολλά από αυτά που λέει είναι σωστά, είναι ασταθής στις απόψεις του.

 «Ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει σταθερές απόψεις. Είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος, έξυπνος, αλλά ψυχολογικά είναι έτσι που τη μία σού λέει το ένα, την άλλη σού λέει το άλλο» τόνισε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β'