Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στον αστερισμό των εκλογών κινείται το Μέγαρο Μαξίμου, όμως ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για τον χρόνο διενέργειάς τους. 

Το Μαξίμου έχει διαρρεύσει ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του πρωθυπουργού θα γίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα που δεν αποκλείεται ωστόσο να αποτελέσει την έναρξη της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. 

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιμένουν ότι η ιδανικότερη λύση για να εκτεθεί η Αριστερή Πλατφόρμα και ουσιαστικά να βρεθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. «Αν ψηφίσουν την κυβέρνηση θα ταπεινωθούν, αν όχι θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα» υποστηρίζουν τονίζοντας ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ξεκινήσει η δραστηριοποίηση των βουλευτών της πλειοψηφίας ούτως ώστε να υπάρξει καλός κοινοβουλευτικός συντονισμός. 

Όμως αρκετοί υπουργοί πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να βιαστεί να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες κι αυτό φέρεται να είπε στον Αλέξη Τσίπρα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που είχε μαζί του δίωρη συνεργασία. «Ανησυχώ, δεν πρέπει να πας σε εκλογές προτού τακτοποιήσεις τα εσωκομματικά και δεις και τα θέματα του συνεδρίου» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στον πρωθυπουργό αναφέροντας ότι πρέπει να συγκρατηθούν δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρξουν κι άλλες διαρροές. Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να εισακούσει την πρόταση των «53» να γίνει οπωσδήποτε συνέδριο πριν από τις εκλογές για να χαραχθεί εκ νέου η στρατηγική θέσεων του κόμματος. 

Ο πρωθυπουργός δεν απάντησε, ούτε αποκάλυψε στον υπουργό τις επόμενες κινήσεις του. Όμως από τα λεγόμενά του εμφανίζεται να απέκλεισε το σενάριο των θερινών τμημάτων της Βουλής. Πάντως, ουσιαστικά η λειτουργία θερινών τμημάτων δεν εξυπηρετεί σε πολλά την κυβέρνηση καθώς η ίδια δεν υποχρεούται να εγκρίνει άμεσα ή σε προκαθορισμένο χρονικό διάστημα (ως τα τέλη Οκτωβρίου) κάποια προαπαιτούμενα που θα καταψηφίζονταν από τους διαφωνούντες. 

Γίνεται σαφές πάντως ότι ο πρωθυπουργός γίνεται δέκτης διαφορετικών εισηγήσεων από συνεργάτες του που έχουν ως κέντρα δράσης είτε το Μαξίμου είτε τη Βουλή.