Κυβερνητικές αποφάσεις «ακόμη και τις επόμενες ώρες» προανήγγελε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πριν από τη σύσκεψη που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Ερωτηθείς εάν τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης, είναι όλα ανοικτά στο τραπέζι, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας. Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω». 

Σε επισήμανση δημοσιογράφου για τις διαρροές που υπήρξαν είπε ότι αποφάσεις «μπορεί και σε 24ωρα» να υπάρξουν.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει και σήμερα συνεχείς συσκέψεις με συνεργάτες και στελέχη της κυβέρνησης, για την χάραξη της στρατηγικής που θα ακολουθήσει το πεόμενο διάστημα. 

Χθες, πάντως, κυβερνητικές πηγές μετέθεσαν τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα, αφήνοντας ωστόσο στο τραπέζι όλα τα σενάρια. Ο κ. Τσίπρας δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις: Άλλοι υπουργοί προτείνουν να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και να πάει σε εκλογές, άλλοι εκτιμούν ότι δεν πρέπει να βιαστεί να πάει σε κάλπες.