Εάν η Fraport θέσει θέμα διαπραγματεύσης της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνολική διαπραγμάτευση και όχι μόνο στα θέματα που θα θέσει η γερμανική εταιρεία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με την εμπλοκή που φαίνεται να έχει προκύψει στη συμφωνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ελληνική πλευρά με την ολοκλήρωση της  παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση που αποτελούσε ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου, τήρησε τις δευσμεύσεις της. 

«Αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρία εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρία, αλλά θα είναι συνολική» αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εταιρεία φέρεται να έχει ζητήσει να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, αλλά επίσης, να δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.