«Όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συγχαίροντας τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για την προσπάθειά του στο υπουργείο. 

Ο κ. Τσίπρας είχε νωρίτερα συνεργασία στο Μαξίμου με τον με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πανο Σκουρλέτη, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει ως σήμερα από το Υπουργείο και αυτές που έχουν δρομολογηθεί.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη αναφορικά με τη παύση των εργασιών στις Σκουριές και την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και τη προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Επίσης αναφέρθηκαν στις εξελίξεις σχετικά με τον ρωσικό αγωγό, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθούν οι περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. 

Αναμένονται πρωτοβουλίες

Η φράση αυτή του Πρωθυπουργού δείχνει και τις προθέσεις του Μαξίμου για τη χάραξη της πολιτικής που ακολουθήσει τόσο στην εφαρμογή του προγράμμτος μεταρρυθμίσεων, όσο και στις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν ακόμη και εντός των επόμενων 24ωρων. Επίσης, πρόκειται και για μήνυμα στους αντιδρώντες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα δείξουν τις δικές τους προθέσεις σε ενδεχόμενη ψήφο εμπιστοσύνης. 

Στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν εισηγήσεις για άμεσες εκλογές ή για κάλπη σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ ανοιχτό παραμένει τι θα γίνει με την ψήφο εμπιστοσύνης που σχεδίαζε να ζητήσει η κυβέρνηση. 

Το στίγμα έδωσε ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος προσερχόμενος στο Μαξίμου προανήγγειλε κυβερνητικές αποφάσεις «ακόμη και τις επόμενες ώρες. 

Ερωτηθείς εάν τα σενάρια περί εκλογών, θερινών τμημάτων, ψήφου εμπιστοσύνης, είναι όλα ανοικτά στο τραπέζι, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «κάποια από αυτά είναι και σενάρια, θα έλεγα, φαντασίας. Ακούγονται πολλά, υπάρχουν πολλές σκέψεις. Νομίζω ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξέρουμε όλοι περισσότερα. Αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος να σας πω». 

Σε επισήμανση δημοσιογράφου για τις διαρροές που υπήρξαν είπε ότι αποφάσεις «μπορεί και σε 24ωρα» να υπάρξουν. Εξελίξεις πάντως δεν αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.