Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου με αφορμή το καθεστώς αποφυλάκισης των δραστών της δολοφονίας στην Ύδρα. 

Απαντώντας σε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε: 

Όσοι, όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτουν ζητήματα πολιτικής ευθύνης, απαιτείται να το πράττουν οι ίδιοι με υπευθυνότητα, διαφορετικά υπηρετούν το λαϊκισμό και νομιμοποιούν τον κιτρινισμό. Δυστυχώς, αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι δεν έχει καν διαβάσει νόμο που θέσπισε προσφάτως η Βουλή. Αν διάβαζε το περιεχόμενό του, θα είχε διαπιστώσει ότι οι απολύσεις που σχετίζονται με το πρόσφατο έγκλημα στην Ύδρα δεν στηρίζονταν σε καινοτομίες, αλλά σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες.

Παράλληλα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημειώνει: «Φαίνεται ότι κάποιο επιτελείο έχει αποφασίσει στο μέλλον να συσχετίζει όλες τις απολύσεις κρατουμένων, -ιδίως μάλιστα, αν συνδέονται με υποτροπή- με τον πρόσφατο νόμο 4322/2015, αδιαφορώντας για την αλήθεια. Ο κιτρινισμός όμως δεν θα πείσει».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε πως «ο νόμος Παρασκευόπουλου έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου να αποφυλακιστούν».

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε τονίσει για το θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα:

Στην πραγματικότητα έγινε χρήση ισχυουσών διατάξεων απόλυσης υπό όρο που αποτελούν επιβιώσεις ή επαναλήψεις παλαιότερων ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές. Αντίθετα, το παραπάνω πρόσφατο νομοθέτημα για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρο κρατουμένων, εφόσον αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Ύδρας.