Παρασκευόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τον κιτρινισμό»

Παρασκευόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τον κιτρινισμό»

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου με αφορμή το καθεστώς αποφυλάκισης των δραστών της δολοφονίας στην Ύδρα. 

Απαντώντας σε δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε: 

Όσοι, όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτουν ζητήματα πολιτικής ευθύνης, απαιτείται να το πράττουν οι ίδιοι με υπευθυνότητα, διαφορετικά υπηρετούν το λαϊκισμό και νομιμοποιούν τον κιτρινισμό. Δυστυχώς, αν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ότι δεν έχει καν διαβάσει νόμο που θέσπισε προσφάτως η Βουλή. Αν διάβαζε το περιεχόμενό του, θα είχε διαπιστώσει ότι οι απολύσεις που σχετίζονται με το πρόσφατο έγκλημα στην Ύδρα δεν στηρίζονταν σε καινοτομίες, αλλά σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες.

Παράλληλα, ο Νίκος Παρασκευόπουλος σημειώνει: «Φαίνεται ότι κάποιο επιτελείο έχει αποφασίσει στο μέλλον να συσχετίζει όλες τις απολύσεις κρατουμένων, -ιδίως μάλιστα, αν συνδέονται με υποτροπή- με τον πρόσφατο νόμο 4322/2015, αδιαφορώντας για την αλήθεια. Ο κιτρινισμός όμως δεν θα πείσει».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε πως «ο νόμος Παρασκευόπουλου έδωσε τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου να αποφυλακιστούν».

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε τονίσει για το θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα:

Στην πραγματικότητα έγινε χρήση ισχυουσών διατάξεων απόλυσης υπό όρο που αποτελούν επιβιώσεις ή επαναλήψεις παλαιότερων ρυθμίσεων χωρίς αλλαγές. Αντίθετα, το παραπάνω πρόσφατο νομοθέτημα για τις ποινές προέβλεψε διαβαθμισμένη σύντμηση χρόνου απόλυσης υπό όρο κρατουμένων, εφόσον αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή πιστοποιημένη αναπηρία, πράγμα που δεν συνέτρεχε στην περίπτωση της Ύδρας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο