Για την ανάγκη κυβερνητικής σταθερότητας και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Mega μίλησε για εκλογές το συντομότερο δυνατό. 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη:

Προέχει να αποκατασταθεί από τον λαϊκό παράγοντα η κυβερνητική σταθερότητα, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για να μπει το νερό στο αυλάκι. Θα προτιμούσα, αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις από την αριστερή πλατφόρμα, να συνέχιζε η κυβέρνηση το έργο της, αλλά τώρα θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. 

Σε σχέση με τα λεγόμενα της 'Ολγας Γεροβασίλη για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Συμφωνώ με την κυβερνητική εκπρόσωπο. Ζούμε το χρονικό μίας προαναγγελθείσας διάσπασης. Δεν μας ταιριάζει να καταφύγουμε σε ηθικές κατηγορίες πολιτικών επιλογών. Δεν θα μιλήσω ποτέ για αποστάτες. Διαφωνώ μαζί τους, αλλά...» και συμπλήρωσε «ο Τσίπρας έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη στον ελληνικό λαό και αυτό θα φανεί με τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αντίθετα οι οπαδοί της επιστροφής στη δραχμή και μάλιστα με μνημόνιο, θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη».

Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε την ανάγκη για σταθερότητα και στις πιθανότητες αυτοδυναμίας στις εκλογές που ενδέχεται να γίνουν:

Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση και πόλος σταθερότητας είναι η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, παρά τα λάθη που έγιναν. Το καλύτερο σενάριο είναι η αυτοδυναμία. Όσοι επιχειρήσουν αυτόνομη καταγραφή, με σημαία τη δραχμή, θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη. Τις εκλογές θα τις κερδίσει ο Τσίπρας και ίσως με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική εξουσία. Αν όχι, το ερώτημα για συνεργασία θα τεθεί σε όλους, ακόμη και στους πρώην συντρόφους μας, αν και θεωρώ περίεργο να φύγουν και μετά να στηρίξουν την κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα, δεν έχει καμία δουλειά ο ΣΥΡΙΖΑ να τους βάλει από το παράθυρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αναγκαστική συνύπαρξη με τους ΑΝΕΛ, η οποία δεν θα αποτελέσει επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα:

Όπως υποστήριξε:

Οι εκλογές θα γίνουν για να αποκατασταθεί η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα, που είναι απαραίτητη για να ανακάμψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός ισχυρός πόλος. Δεν συμφέρει τη χώρα να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές. Αποκλείω το σενάριο των επαναληπτικών εκλογών. Η αίσθησή μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία. Η συνύπαρξη με τους ΑΝΕΛ ήταν αναγκαστική και εξηγήθηκε στον κόσμο. Δεν θα αποτελέσει επιδίωξή μας το επόμενο διάστημα. Θα ζητηθεί από τον κόσμο αυτοδυναμία, προκειμένου την επόμενη τετραετία να περάσουμε από την ύφεση στην ανάπτυξη.