Τις αναμενόμενες πολιτικές εξελίξεις επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατά την παρουσία του στο δημαρχείο της Καλαμάτας έδωσε το στίγμα των εκλογών, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον χρόνο που θα διεξαχθούν. 

«Εγώ πρέπει να φύγω,  έχουμε ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις όπως ήταν και αναμενόμενο. Πηγαίνω στην Αθήνα για να μπούμε σε μια πιο κανονική περίοδο, αφ' ης στιγμής έκλεισε η περιβόητη συμφωνία» είπε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να προγραμματίσει το επόμενο διάστημα με αναπτυξιακή προοπτική, με επενδύσεις,  με το να λύσουμε το θέμα του χρέους. 

Όπως είπε, το πλήρες κάδρο θα το έχουμε μετά από μερικούς μήνες, «για να δούμε και εάν είναι βιώσιμη η συμφωνία», ενώ παραδέχθηκε ότι «αρκετά από τα μέτρα είναι υφεσιακά». «Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων» τόνισε.

Παράλληλα, έδειξε τον δρόμο των εκλογών, λέγοντας ότι χρειάζεται μια νέα λαϊκή νομιμοποίηση για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους. 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο πότε θα γίνουν εκλογές, ο κ. Βούτσης απάντησε «δεν είναι καθόλου το ζητούμενο πότε θα γίνουν εκλογές. ΔΕν το έχετε καταλάβει ακόμα;».