Επίτιμος δημότης Ζακύνθου ανακηρύχθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει στο νησί για να συμμετάσχει στις θρησκευτικές τελετές για τον πολιούχο του νησιού Άγιο Διονύσιο.

Η πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στις 11.30 το πρωί της 24ης Αυγούστου. Εκεί θα επιδοθεί στον κ. Παυλόπουλο το κλειδί της πόλης και θα αναγνωριστεί η προσφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας.

Αντίθετη άποψη, ωστόσο, εξέφρασε ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος έθεσε το θέμα της στάσης του κ. Παυλόπουλου την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών.

Το θέμα εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αρμένης (παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο») ο οποίος είπε ότι ο κ. Παυλόπουλος «καταστρατήγησε το ΑΣΕΠ και ο ρόλος που έχει παίξει ως πολιτικό πρόσωπο δεν ήταν ο ενδεδειγμένος».

Ο κ. Αρμένης συμπλήρωσε πως «ο κ. Παυλόπουλος είναι γνωστός για τη δράση του στην αυτοδιοίκηση στη Ζάκυνθο κατά το παρελθόν. Τότε που έγιναν οι μηνυτήριες αναφορές και είχε κλειστές τις πόρτες του και τα αυτιά του».

Πάντως το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου ολοκληρώθηκε: Ο κ. Παυλόπουλος θα φθάσει στη Ζάκυνθο ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου, δηλ. στις 24 Αυγούστου στις 9.10 το πρωί με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Στην συνέχεια, θα κατευθυνθεί στον πανηγυρικά στο ναό του Αγίου και θα παρακολουθήσει την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

Μετά θα επισκεφθεί το εκκλησιαστικό μουσείο και στις 11:40 θα μεταβεί στο Διοικητήριο για να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλο.

Στις 11.30 θα βρεθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου όπου θα γίνει η πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εκεί θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης. Στις 1.15 θα παρακαθήσει στο επίσημο γεύμα που θα δοθεί προς τιμήν του σε γνωστό ξενοδοχείο.

Το απόγευμα (6.45) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραβρεθεί στην έξοδο του Αγίου Διονυσίου από τον ιερό ναό και αργότερα θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.