Έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό, με αφορμή την εκλογολογία και την παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα, άσκησε από τα Χανιά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η χώρα θέλει στο τιμόνι 20 αποφασισμένους ανθρώπους που να έχουν εμπειρία ζωής. Ειδήμονες στους τομείς τους. Να βάλουν μπροστά ένα σχέδιο που να εκφράζει τη δημιουργική Ελλάδα και να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά. Αντί γι' αυτό ο κ.Τσίπρας θέλει να έχει δίπλα του κομματικά στελέχη και υπάκουους συνομιλητές», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης σε συνομιλία που είχε με κατοίκους της Παλαιόχωρας Χανίων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τοπικούς παράγοντες, εξαγωγείς και αγρότες και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ασκεί έναν παλαιοκομματικό τρόπο διακυβέρνησης, στη λογική «μην αποφασίζεις τίποτα πριν φτάσουν τα πράγματα στο απόλυτο αδιέξοδο».

Εξουθενώνει τους Έλληνες, την αγορά, την κοινωνία και μετά, ότι απόφαση και να πάρει, ηχεί ως ανακούφιση. Το ίδιο έκανε με την διαπραγμάτευση. Έφτασε ο κόσμος να λέει «ας πάρει μια απόφαση έστω και κακή».

Το ίδιο κάνει τώρα με την ψήφο εμπιστοσύνης ή τις πρόωρες εκλογές. Παίζει με τα νεύρα όλων. Και κυρίως με τα νεύρα αυτών που παράγουν και αυτών που αγωνιούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους που έχουν κατεβάσει ρολά. Όλοι σήμερα λένε «ας γίνει κάτι επιτέλους, ας τελειώνει η αβεβαιότητα». Έτσι όταν κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός πει "εκλογές", τότε όλοι θα πουν ότι δεν είναι η σωστή απόφαση, αλλά ας τελειώνουμε.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κατηγορώντας την ότι «εγκληματεί».

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Πριν κυβερνήσουν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΝΕΛ, 9 μετανάστες πήγαιναν στην Ιταλία και ένας στην Ελλάδα. Σήμερα, 10 πηγαίνουν προς την Ιταλία και 15 προς την Ελλάδα. 

Υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, λάτρεις της θεωρίας των ανοιχτών συνόρων, κάλεσαν με τον τρόπο τους και την ρητορική τους, τους παράνομους διακινητές να στρέψουν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά», ανέφερε ενω παρουσίασε τις συγκεκριμένες προτάσεις του Ποταμιού επί του θέματος.