current views are: 2

20 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση11:40

Αισιοδοξία ευρωπαίων αξιωματούχων μετά την έγκριση του ESM

Την ικανοποίηση και αισιοδοξία τους για την πορεία του νέου προγράμμτος για την Ελλάδα εξέφρασαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, χαιρετίζοντας την έγκριση του τρίτου πακέτου από το ESM και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 23 δισ. ευρώ. 

Δημοσίευση 11:40’
αρθρο-newpost

Την ικανοποίηση και αισιοδοξία τους για την πορεία του νέου προγράμμτος για την Ελλάδα εξέφρασαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, χαιρετίζοντας την έγκριση του τρίτου πακέτου από το ESM και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 23 δισ. ευρώ. 

Την ικανοποίηση και αισιοδοξία τους για την πορεία του νέου προγράμμτος για την Ελλάδα εξέφρασαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, χαιρετίζοντας την έγκριση του τρίτου πακέτου από το ESM και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 23 δισ. ευρώ. 

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, τόνισε ότι «με τη στήριξη του προγράμματος, οι ελληνικές αρχές έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν την αμοιβαία καλή πίστη, τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την εμπιστοσύνη, οι οποίες αποτελούν τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και πάλι η ελληνική οικονομία».

Ο κ. Ντομπρόβσκις έδειξε το δρόμο της «ταχείας υλοποίησης» των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν, ώστε «να μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα και να διασφαλίσει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Μοσκοβισί: Σπουδαίο νέο για την Ελλάδα

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων χαρακτήρισε τη συμφωνία για το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, «σπουδαίο νέο για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά». 

Όπως είπε ο Πιερ Μοσκοβισί η έγκριση από τον ESM δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περισσότερη ανάπτυξη, σταθερότητα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Και κατέληξε λέγοντας:

Συνδυάζοντας την αλληλεγγύη και την ευθύνη, η Ελλάδα, τα άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ και οι θεσμοί ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο, με βάση τις μεταρρυθμίσεις, τη δικαιοσύνη και την κοινή εμπιστοσύνη.

Από την πλευρά της η Επίτροπος Απασχόλησης, Μαριάν Τίσεν, δήλωσε:

Αυτή η Επιτροπή έχει ως προτεραιότητα την τοποθέτηση των κοινωνικά δίκαιων προσαρμογών στον πυρήνα των νέων προγραμμάτων στήριξης.

Σήμερα ανταποκρινόμαστε για πρώτη φορά σε αυτή τη δέσμευση, εκτιμώντας διεξοδικά τις κοινωνικές επιπτώσεις του νέου προγράμματος για την Ελλάδα και διασφαλίζοντας ότι αυτό είναι, στο σύνολό του, κοινωνικά δίκαιο και προστατεύει τους πλέον ευάλωτους.


σχετικα αρθρα