Αλλαγές στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ.

Ειδικότερα, νέος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στη θέση του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, τοποθετείται ο Αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Ευάγγελος Αποστολάκης που προάγεται στον βαθμό του Ναυάρχου. 

Στη θέση του Αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, Αρχηγός Στόλου.

Ο μέχρι τώρα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος τίθεται σε αποστρατεία, του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ανακαλείται αυθημερόν στην ενεργό υπηρεσία προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

ΝΔ: Αλλαγές στα μουλωχτά... 

Η Νέα Δημοκρατία, πριν από την ανακοίνωση είχε αφήσει αιχμές για τον τρόπο λήψης απόφασης.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι η φρουρά της ειρήνης και της ελευθερίας μας και περιβάλλονται από την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Τέτοιες ύψιστης σημασίας αλλαγές στην ιεραρχία τους πρέπει να γίνονται με τη δέουσα διαφάνεια, πανηγυρικότητα και δημοσιότητα και όχι άρον-άρον και στα κρυφά, λες και η κυβέρνηση φοβάται πως η φημολογούμενη προκήρυξη εκλογών και η έκβασή τους δε θα της επιτρέψουν να προβεί στις τοποθετήσεις αυτές την κατάλληλη ώρα και με τον κατάλληλο τρόπο» είχε δηλώσει ο βουλευτής Κώστας Τασούλας και πρόσθεσε: 

Τέτοιες μεθοδεύεις όμως δείχνουν ανεπίτρεπτη έλλειψη σεβασμού στο κύρος και στις παραδόσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, που όλοι οφείλουμε να προστατεύουμε. Αλλά τι σεβάστηκαν αυτό το επτάμηνο οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για να σεβαστούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις;