Στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές, όπως αποφάσισε ο Πρωθυπουργός μετά από πολύωρη σύσκεψη που είχε στη Βουλή με υπουργούς και κομματικά στελέχη. 

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κρίσιμη σύσκεψη υπό τoν πρωθυπουργό και σύμφωνα με πληροφορίες ως πιθανότερη ημερομηνία προκρίνεται από το Μαξίμου η 20η Σεπτεμβρίου. Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επικείμενες εκλογές και τις αποφάσεις του. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επικοινώνησε με τους Σταύρο Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά, ενώ αναμένεται να μιλήσει και με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για να επισπευστεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και να διοριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση. 

Νωρίς το βράδυ αναμένεται διάγγελμα του Πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, όπου θα ανακοινώσει επισήμως την ημερομηνία των εκλογών και θα δώσει το στίγμα της προεκλογικής εκτραστείας και των προθέσεων της κυβέρνησης. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει. 

Δεν αποκλείεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρηχγών τη Δευτέρα.

Αύριο, Παρασκευή στις 2 μετά το μεσημέρι, θα συνδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, όπου με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας, μετά την ανοιχτή ακραία σύγκρουση με την κυβέρνηση.