Το ΚΚΕ είναι έτοιμο για εκλογές ανά πάσα στιγμή, διαμήνυσε ο γγ της ΚΕ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Κουτσούμπας ότι παραμονή του Δεκαπενταύγουστου «δεν ήταν μόνο οι βουλευτές μας στη Βουλή σε αυτή τη μαραθώνια μεταμεσονύχτια συνεδρίαση, αλλά ήταν και τα μέλη, τα στελέχη του ΚΚΕ, ήταν εργατικά σωματεία, συνδικάτα που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ και σε άλλες συσπειρώσεις, που τις ενισχύει και στηρίζει το ΚΚΕ, και ήταν στους δρόμους του αγώνα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση επιδιώκει εκλογές πάρα πολύ σύντομα, δηλαδή μέσα στον Σεπτέμβρη, τις επόμενες ημέρες να προκηρυχθούν, για «να μην μπορέσουν να οργανωθούν οι εσωκομματικοί της αντίπαλοι» και τα κόμματα της «αστικής αντιπολίτευσης».

Η μόνη λύση που θα δοθεί με τις εκλογές, σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, είναι «να ξεκαθαρίσει απ’ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το εσωκομματικό της τοπίο και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους βουλευτές που ψηφίζουν "όχι" ή "παρών", λόγω της λίστας, και αυτό κυρίως επιδιώκει».

Ερωτηθείς αν ανησυχεί «το ΚΚΕ από τη δυναμική που μπορεί να έχει ένας πολιτικός φορέας του κ. Λαφαζάνη, του κ. Βαρουφάκη, της κ. Κωνσταντοπούλου ή άλλων που θα εκφράζει μια αντιμνημονιακή λογική», απάντησε κατηγορηματικά «όχι». 

Αυτοί απευθύνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε και προσέθεσε:

Τα μέλη, τα στελέχη και τους οπαδούς του κόμματός τους θέλουν να πάρουν και να μην ψηφίσουν τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βεβαίως μπορεί να συγκρατήσουν απ’ αυτούς κάποιες δυνάμεις.