Η συμφωνία με τους πιστωτές δεν περιορίζει την Ελλάδα στη συνεργασία με τη Μόσχα στον ενεργειακό τομέα, διευκρινίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream προς την Ελλάδα τόνισε: 

Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις (στη συμφωνία) που θα περιόριζαν τη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, ιδίως σε ό,τι αφορά την κατασκευή του αγωγού.

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι τυχόν εμπλοκή στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα επιλυθεί. «Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν εμπόδια όμως πιστεύω ότι μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Σήμερα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε μετά βεβαιότητας για αυτά τα εμπόδια, δηλαδή σε ποιο βαθμό θα παρεμποδίσουν τη διαδικασία και το τι θα μπορούσε να γίνει για να τα συζητήσουμε» συνέχισε.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η επέκταση του Turkish Stream προς την Ελλάδα θα διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. «Το έργο αυτό είναι ιδιαίτερης σημασίας αφού είναι σχεδιασμένο για να διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης η οποία πρέπει να βασίζεται στη διαφοροποίηση των οδών ενεργειακού ανεφοδιασμού», είπε.