Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Χθες ήταν σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, έκλεισε η συμφνωνία, έχουμε τα πρώτα χρήματα μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Αυτό είναι οικονομική σταθερότητα και τώρα πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα. Για αυτό το λόγο υποβάλλω την παραίτησή μου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισπεύσει τις διαδικασίες καθώς όπως είπε «δεν προκύπτει περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης υπό την παρούσα Βουλή, μίας και το μεγαλύτερο κόμμα δεν έχει αυτή την πρόθεση». 

Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε την άμεση συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό έναν εκ των τριών επικεφαλών των μεγαλύτερων δικαστηρίων της χώρας, δίχως ωστόσο να αναφερθεί σε ενδεχόμενη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
 
«Θα ασκήσω τα καθήκοντα όπως απορρέουν από το Σύνταγμα, δεν πρέπει να κινδυνεύσει η χώρα μέσα στην πορεία που έχει πάρει» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος. 

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβσασίλη και ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.