Με προσοχή σχολιάζουν μέχρι στιγμής τις πολιτικές εξελίξεις κορυφαίοι ευρωπαϊκοί παράγοντες, τονίζοντας πως οι εκλογές θα πρέπει να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη στήριξη στο πρόγραμμα.

Στενός συνεργάτης του Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εκτίμησε πως οι εκλογές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να διευρύνουν την υποστήριξη των πολιτών στο πρόγραμμα στήριξης που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από τον εκπρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος σε tweet του αναφέρει: 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπενθυμίζει την ευρεία στήριξη της Βουλής των Ελλήνων για το νέο πρόγραμμα και το μεταρρυθμιστικό πακέτο και ελπίζει ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη.

Σε προηγούμενο tweet, o ίδιος εκπρόσωπος αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Eurogroup λαμβάνει υπόψη του το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού για την προκήρυξη εκλογών και τονίζει: 

Είναι σημαντικό η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στην ευρωζώνη.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την ανακοίνωση για εκλογές στην Ελλάδα, αναφέρει μέσω twitter η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η ευρεία στήριξη στο Μνημόνιο Συνεννόησης και η προσήλωση στις δεσμεύσεις θα είναι το κλειδί για την επιτυχία», επισημαίνεται στο ίδιο tweet.