Στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθεί αύριο στις 10 το πρωί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης για να παραλάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε απόψε με τον κ. Μεϊμαράκη μέσω μέιλ, με τον Πρόεδρο της ΝΔ να απαντάει με τον ίδιο τρόπο.

Η ηλεκτρονική επιστολή του Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Πρόεδρο της ΝΔ:

Προς τον

Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Κύριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2015

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Ύστερα από την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατάθεση της πρώτης σχετικής εντολής από τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, κατά τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 2, 3 και 4 του Συντάγματος σας παρέχω διερευνητική εντολή για την διακρίβωση δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που ν’ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.

Αναμένω την κατά το Σύνταγμα εμπρόθεσμη απάντησή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

Προς τον

Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2015

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σήμερα 21 Αυγούστου 2015 και ώρα 00.07, μόλις έλαβα την επιστολή σας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την οποία με ενημερώνετε για την παροχή της διερευνητικής εντολής. 

Σας ενημερώνω ότι θα τιμήσω την από το Σύνταγμα εντολή διακρίβωσης δυνατότητας σχηματισμού Κυβέρνησης που ν’ απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής και θα σας επισκεφθώ αύριο για να παραλάβω την εντολή, η οποία, βάσει του Συντάγματος, δεν προβλέπεται να ανατίθεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 

ΚΑΙ 

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ