Του Τάσου Τσιφόρου

Εντός προεκλογικής περιόδου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να αναβιώσει την πολιτική αξία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσσαλονίκης, κάτι που από πλευράς κυβέρνησης ΝΔ, τουλάχιστον, είχε ατονήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προετοιμάζεται για την καθιερωμένη άνοδο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ με όρους παρελθόντος καθώς πέραν της ομιλίας προς τους παραγωγικούς φορείς της χώρας και της Βορείου Ελλάδας, ο κ. Μεϊμαράκης θα παρουσιάσει και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ν.Δ. ενώ δεν αποκλείεται να παραχωρήσει και συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ, κάτι που δεν περιλαμβάνετο στο μενού του κ. Σαμαρά την τελευταία 4ετία.

Η ΝΔ πρέπει να ετοιμάσει τις δικές της προτάσεις διακυβέρνησης, λαμβάνοντας όμως υπόψη τα ασφυκτικά όρια που θέτει η μνημονιακή πραγματικότητα. Η έμφαση πέφτει αφενός στην αποτύπωση ενός στέρεου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αφετέρου δε στην παρουσίαση «εναλλακτικών» ή «ισοδύναμων» μέτρων έναντι της φοροκαταιγίδας που περιλαμβάνει το μνημονιακό σχέδιο της κυβέρνησης. 

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι αγρότες αλλά και η φορολόγηση των ιδιωτικών σχολείων, που για διαφορετικούς λόγους αποτελούν «ακροατήριο» της Ν.Δ. Ωστόσο, αναζητούνται πολύ πιο αναλυτικά και ισχυρά μέτρα, σε σχέση με την πρόταση που διατύπωσε ο κ. Μεϊμαράκης πχ για την αύξηση κατά ένα ευρώ της τιμής στα τσιγάρα.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ.  έχει δώσει οδηγία στους τομεάρχες του κόμματος να καταθέσουν μέχρι τη Δευτέρα προτάσεις στον τομέα ευθύνης τους, ενώ θα συγκροτηθούν και ομάδες επεξεργασίας, με ισχυρή συμμετοχή της γαλάζιας νεολαίας αλλά και εμπειρότερων βουλευτών.