Έληξε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος εξερχόμενος του Μαξίμου τόνισε πως «δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε αόριστη συναίνεση». αλλά χρειάζεται "μια συνευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί» τόνισε. Μάλιστα γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός δεν απέρριψε την πρόταση του ΛΑΟΣ. Επίσης υπογράμμισε ότι «όλα τα κόμματα πρέπει να αχθοφορήσουν μαζί, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι». Οι δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη, κυρίως η αποστροφή ότι όλοι είναι συνυπεύθυνοι και πρέπει να αχθοφορήσουν μαζί, ερμηνεύεται ως έμμεση αλλά σαφής καταγραφή πρόθεσης για συναίνεση- έστω και... συγκεκριμένης (όχι αόριστης). Κυρίως όμως ερμηνεύεται ως δημόσια παραδοχή ότι θα ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ειδικά αν μεταξύ των- κατά Καρατζαφέρη συνυπεύθυνων υπάρξουν και προσωπικότητες εκτός πολιτικής.

Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο  των επαφών που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα για συναίνεση της αντιπολίτευσης στα νέα οικονομικά μέτρα. Ο κ. Παπανδρέου έχει συναντηθεί επίσης με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ αργότερα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένες οι συναντήσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη και το Φώτη Κουβέλη.

Το απόγευμα στις 7.30 μ.μ., ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσουν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής.

Τέλος, την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.