Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε πως «κοινή πεποίθηση που έχουμε με τον κ. Μεϊμαράκη είναι ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να κυβερνήσει, να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να στήσει κάλπες αργότερα».

«Εκτιμούμε ότι όπως έγιναν τα πράγματα, δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο πρόεδρος του Ποταμιού απάντησε καταφατικά και συνέχισε:

Ακόμα και εάν ήμασταν αυτοδύναμοι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε λύσεις σε όλα. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για να βρούμε λύσεις για τη χώρα. Χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. 

«Όπως έγιναν τα πράγματα» επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης, «πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό εκλογές, αλλά μέσα στα συνταγματικά πλαίσια, δηλαδή βάση της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί». 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που παρέλαβε το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει διαμηνύσει ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να σχηματιστεί κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και ότι θα καθυστερήσει όσο είναι θεσμικά δυνατό τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.