Αυτόνομα θα κατέλθουν στις εκλογές οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

«Θέλουμε ξεχωριστή λαϊκή εντολή, αλλά την επόμενη ημέρα, με πολύ χαρά, όπως έχουμε ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό, αν το επιθυμεί ο ελληνικός λαός, θα είμαστε μαζί» ανέφερε από τη Χίο, επαναλαμβάνοντας πως με τα υπόλοιπα κόμματα, «δεν θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί». 

Ειδικά για το Ποτάμι, ο κ. Καμμένος είπε ότι «με αυτή τη ροή, δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε», ενώ για το κόμμα του κ. Λαφαζάνη είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι αυτός που έριξε την κυβέρνηση». Σε κάθε περίπτωση, «μπορεί να δημιουργηθούν καινούργιοι σχηματισμοί, και αυτό είναι κάτι που θα το επανεξετάσουμε» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «το θέμα είναι ότι δεν ψηφίζει ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά ψηφίζει ο ελληνικός λαός. Στις εκλογές, στη Δημοκρατία, αποφασίζει ο λαός. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιον θέλει στην κυβέρνηση».

«Προβλέψεις δεν θα κάνω για το ποιος είναι μπροστά, ποιος είναι πίσω. Συνήθως εμάς μας δίνουν έξω από τη Βουλή και όποτε μας δίνουν έξω από τη Βουλή ερχόμαστε πιο ενισχυμένοι. Θα το αποφασίσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο θέμα της εκ νέου διεξαγωγής εκλογών, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι «μακάρι να μην υπήρχε η έλλειψη της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε αριθμό βουλευτών και να μην χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές. Οι εκλογές ελπίζω ότι θα γίνουν πολύ σύντομα, είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν με όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα», επισήμανε.