Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη θα συναντηθεί στο γραφείο της στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τη συνάντηση ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας και είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 στο γραφείο της προέδρου της Βουλής. Ο κ. Λαφαζάνης, μάλιστα, μπήκε στο Κοινοβούλιο λίγο μετά τις 9:30 το πρωί.

Αντικείμενο συζήτησης θα είναι, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο προσχώρησης της κας Κωνσταντοπούλου στον νέο πολιτικό φορέα. Όπως άλλωστε δήλωσε την Παρασκευή ο κ. Λαφαζάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζω ότι θα είναι γόνιμες και καρποφόρες».

Τι θα πούμε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Προσερχόμενος, πάντως, ο κ. Λαφαζάνης στη Βουλή, δεν απάντησε στην ερώτηση αν θα προτείνει στην κα Κωνσταντοπούλου την προσχώρηση στη Λαϊκή Ενότητα.

«Θα ενημερώσω την Πρόεδρο της Βουλής για την ίδρυση της καινούριας κοινοβουλευτικής ομάδας της Λαϊκής Ενότητας στην προοπτική άμεσης ίδρυσης ενός μετώπου αντιμνημονιακού για να βγει η χώρα από την κρίση» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «θα είναι πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση. Πρέπει να τηρούμε τις θεσμικές διαδικασίες και προβλέψεις του Συντάγματος. Είναι πολύ σημαντικό, διότι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του μνημονίου έχουν κάνει κουρελόχαρτο τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Θα ενημερώσω την Πρόεδρο της Βουλής για το νέο κόμμα». 

Τέλος, για την διερευνητική εντολή απάντησε: «Βεβαίως και θα την εξαντλήσω». 

Μεϊμαράκης με Γεννηματά

Οι συναντήσεις κυριαρχούν στη σημερινή πολιτική ατζέντα. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, πριν από τις εκλογές. Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να δηλώνει πως δεν υπάρχει περιθώριο για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συναντηθεί και με τον κ. Λαφαζάνη.