Τηλεφωνική παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε ο Μανώλης Γλέζος, με την οποία καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Φίλος ο Πλάτων, φιλτάτη η αλήθεια» είπε ο κ. Γλέζος στο Mega για τις πολιτικές εξελίξεις και πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό: «Η κυβέρνηση Μαξίμου ούτε έδωσε την εξουσία στο λαό, ούτε έδωσε δουλειά στον κόσμο. Επτά μήνες ούτε κατήργησε τον Καλλικράτη ή τον Καποδίστρια. Δεν βοήθησε καθόλου τον κόσμο να πιάσει δουλειά» επανέλαβε για τον κ. Τσίπρα εξηγώντας ότι με την εργασία παράγονται αξίες. 

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κάλεσε τις δυνάμεις που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ "να συναποτελέσουν τη συνέχειά του (σ.σ. του κυβερνόντως κόμματος) για να διεκδικήσουν εξουσία του λαού και να αποτρέψουν την καταστροφή που έχουν δημιουργήσει τα δάνεια. 

Ο κ. Γλέζος άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και για τη συμφωνία με τους δανειστές. «Πώς δεν υπήρχε εναλλακτική λύση; Υπήρχε η δική μου πρόταση που δεν έβαλε για συζήτηση η κυβέρνηση. Εγκαλώ τον Τσίπρα για αυτό το θέμα».

Σε ερώτηση εάν θα προσχωρήσει στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε «όλα τα θέματα είναι ανοιχτά, αν συμφωνήσουμε σε κοινούς στόχους», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσής του με το νέο κόμμα.