Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή, με την πρόεδρο της Βουλής και τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Λαϊκή Ενότητα να εξαπολύουν πυρά στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Την αρχή έκανε η κα Κωνσταντοπούλου ενημερώνοντας για τη διάσκεψη των Προέδρων το απόγευμα, με τον κ. Λαφαζάνη να παίρνει το λόγο και να ρίχνει τα βέλη του στην κυβέρνηση:

«Ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Ηταν μέλημά μου να σας ενημερώσω για τη δημιουργία και ίδρυση αντιμνημονιακού μετώπου εν όψει εκλογών. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα. Εχουν επιβάλει μνημονιακή κατοχή της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει δημοκρατία με λαϊκή συμμετοχή».

Τη σκυτάλη πήρε η πρόεδρος της Βουλής, η οποία συνέχισε στον ίδιο αντιπολιτευτικό τόνο, λέγοντας:

Έχει σημασία να υπογραμμίζεται η δημοκρατική υποχρέωση το θεσμικό καθήκον όλων να θωρακίσουμε το σύνταγμα και το πολίτευμα απέναντι στα μνημόνια που αντιστρατεύονται τη συνταγματική νομιμότητα. Είναι από τις οχληρές παραμέτρους το ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε με μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά μη ενημερώνοντας τη Βουλή και τη πρόεδρό της και με το πρόεδρο της δημοκρατίας επίσης να σιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας. Είναι ιδιαιτέρως οχληρό ότι χθες αποκαλύφθηκε ότι για όλη την διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι δανειστές αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλή.

Μεϊμαράκης με Γεννηματά

Οι συναντήσεις κυριαρχούν στη σημερινή πολιτική ατζέντα. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, πριν από τις εκλογές. Ο κ. Μεϊμαράκης συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον τελευταίο να δηλώνει πως δεν υπάρχει περιθώριο για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συναντηθεί και με τον κ. Λαφαζάνη.