Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών αφορούσε την περίοδο μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με τον πρώην πρόεδρο να εκφράζει τη στήριξή του στον κ. Μεϊμαράκη.

Η συζήτηση, συγκεκριμένα, περιστράφηκε γύρω από τρεις βασικούς άξονες, αναφορικά με την οργάνωση του κόμματος μέχρι τις κάλπες, ενώ ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα λείψει κανείς από αυτή τη μάχη.

Οι τρεις άξονες που προαναφέρθηκαν είναι ο εξής:

Πρώτον, ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με παλιά στελέχη της παράταξης, σε μια προσπάθεια περαιτέρω συσπείρωσης, εν όψει της εκλογικής μάχης.

Δεύτερον, Μεϊμαράκης και Καραμανλής συμφώνησαν να μην επανέλθουν στην παράταξη πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

Τρίτον και σε άμεση συνάρτηση με το παραπάνω, οι δύο πολιτικοί άνδρες αναφέρθηκαν στην έξωθεν καλή μαρτυρία της ΝΔ. Συζήτησαν δηλαδή για την προς τα έξω εικόνα του κόμματος και συμφώνησαν και οι δύο στο συμπέρασμα πως καλό θα ήταν να μην ακούγονται ακραίες φωνές.

Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης τις επόμενες ώρες θα έχει επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.