Θέματα όπως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι μετεκλογικές συνεργασίες συζητήθηκαν στην σύσκεψη κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι το καθήκον του είναι να προχωρά μπροστά, ενώ παρότρυνε τα παριστάμενα μέλη να μην ασχολούνται με τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχαν οι Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Μαντάς, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος. 
 

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας: 

Μην ασχολείστε με τα τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών. Αυτά έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος καταλαβαίνει. Εμείς τώρα στη μάχη. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Να καταθέσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς για την επόμενη τετραετία. Το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει το τόπο από τη κρίση με το λαό μας όρθιο. Αυτό είναι τώρα το δικό μας καθήκον. Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν θέματα προετοιμασίας του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές, ενώ συζητήθηκαν οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος και η εκλογική τακτική. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν αλλαγές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ αναμένεται και ή έγκριση των ψηφοδελτίων από την συνδιάσκεψη των βουλευτών. 
 
Κύκλοι από την σύσκεψη αναφέρουν ότι στόχος του Πρωθυπουργού είναι να τερματισεί την εκλογική διαδικασία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ειναι πρώτο κόμμα και μάλιστα με αυτοδυναμία, ενώ, όπως αναφέρθηκε, η «κάλπη θα είναι αυτή που θα δείξει τις μετεκλογικές συνεργασίες».