Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
 
Να εκμεταλλευθεί πολιτικά τον κενό χρόνο των διερευνητικών εντολών αφήνοντας κόμματα, πρώην συντρόφους και Κωνσταντοπούλου να εκτίθενται έχει αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου θέλει ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον πιστεύουν ότι η υπερέκθεση των λαφαζανιστών, η προσπάθεια συμπόρευσης τους με την Πρόεδρο της Βουλής και η επιδεικτική πρόθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ροκανίσει τον χρόνο μόνο και μόνο για να παίξει επικοινωνιακά αλλά και να την ''σπάσει'' στον Αλέξη Τσίπρα θα αποβούν εις όφελος του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.
 
Στο Μαξίμου περιμένουν την στιγμή που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα αναγκαστεί να συνομιλήσει για τις ανάγκες της διερευνητικής με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και θεωρούν ότι αυτή η ενέργεια θα αφαιρέσει πολλούς πόντους από την Λαϊκή Ενότητα που έχει σηκώσει το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα.
 
Πιστεύουν πως η παραδοχή Λαφαζάνη αποτελεί στόχο η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ και καταδεικνύει το αντίθετο από αυτό που υποστηρίζει η αντιπολίτευση για τον Αλέξη Τσίπρα. Ότι δηλαδή το Μαξίμου προτίμησε την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διασώσει την χώρα και να διασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει στους συνεργάτες του ότι θα σταθεί πολύ σκληρά απέναντι στο «λαφαζανικό» κόμμα, όχι μόνο γιατί οι εκφραστές του τον ανάγκασαν να οδηγήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση και την χώρα σε εκλογές αλλά επιπροσθέτως γιατί εκείνοι διεκδικούν την πολιτική καθαρότητα επικαλούμενοι αξιακούς λόγους για την στάση τους αφαιρώντας από τον ίδιο το δικαίωμα να επικαλείται συνειδησιακούς λόγους για τις επιλογές του.
 
Ο Τσίπρας δεν έχει μετανιώσει για την τροπή των πραγμάτων και την απόφασή του να αφήσει πίσω τα βαρίδια της Κουμουνδούρου. 
 
Έχει πειστεί ότι η εφαρμογή του μνημονίου είναι μονόδρομος κι έχει επιλέξει για τον εαυτό του αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ την στάση της συνέπειας αλλά και της ειλικρίνειας απέναντι στον ελληνικο λαό. 
 
Παράλληλα όμως σε περίπτωση που οι πολίτες του δώσουν την πρωτιά στις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση θα εφαρμόσει όπως λέει κι ένα παράλληλο πρόγραμμα με αριστερά χαρακτηριστικά