Έντονο κύκλο επαφών με πολιτικά πρόσωπα είχε τις προηγούμενες ώρες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Στην συνάντηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρισε τυχοδιωκτική και επιζήμια για την χώρα  την επιλογή του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε ότι δεν είναι ώρα για πολιτικά τρικ και εντυπώσεις. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί το ταχύτερο με ευθύνη και αποτελεσματικότητα. Και εκεί θα επικεντρωθεί η προσπάθειά μας, με τις θέσεις, τις προτάσεις, τα ψηφοδέλτιά μας. Η πρότασή μας συνδέεται με την ανάδειξη του τρίτου πόλου, που αποτελεί εγγύηση για ουσιαστικές και θετικές λύσεις για την χώρα.

Στο πλαίσιο των επαφών με πρόσωπα από την Νέα Δημοκρατία εντάσσεται και η τηλεφωνική συνομιλία Μεϊμαράκη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. 

Το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών αφορούσε την περίοδο μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με τον πρώην πρόεδρο να εκφράζει τη στήριξή του στον κ. Μεϊμαράκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τρεις βασικούς άξονες, αναφορικά με την οργάνωση του κόμματος μέχρι τις κάλπες, ενώ ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα λείψει κανείς από αυτή τη μάχη.

Εξάλλου, συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη είχε το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την οποία εξετάστηκε η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμηση πως θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό της κορμό τη ΝΔ, θέση την οποία δεν απέρριψε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ειλικρινές πλαίσιο, παρά τις χαώδεις διαφορές που τους χωρίζουν, έγινε και η συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη το απόγευμα του Σαββάτου. 
 
Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης:

Μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ, μου δόθηκε η ευκαιρία για συνάντηση. Οι διαφορές μας είναι χαώδεις και αγεφύρωτες, αλλά είχαμε ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Είπα στον κ. Μεϊμαράκη ότι οι εκλογές εξπρές Αυγουστιάτικα, συνιστούν μια αντιδημοκρατική νοοτροπία, από φόβο για ενημέρωση του ελληνικού λαού. 

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας υπογράμμισε ότι με αυτές τις εκλογές εξπρές, θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού. «Είναι όμως πικρά γελασμένοι. Τα μνημόνια σημαίνουν φτώχεια, υποτέλεια, ανεργία»

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαφορές στρατηγικής με κόμματα που ψήφισαν μνημόνιο και δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας. 

Νωρίτερα, μπροστά στις κάμερες, ο κ. Λαφαζάνης με ειρωνικό τρόπο αναφέρθηκε στην επίσπευση των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά εκλογές «αυγουστιάτικα, μεγάλη Δημοκρατία» και ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε «αν μπορούσε ο Τσίπρας, θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου».