Επί ποδός για τις εκλογές βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ με την εβδομάδα που έρχεται να είναι γεμάτη από άποψη συναντήσεων και ζυμώσεων για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί τις επόμενες ημέρες. 

Σε συνέχεια της χθεσινης σύσκεψης των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να ανασυνταχθεί προκειμένου να διεκδικήσει και να επιτύχει τον βασικό του στόχο που είναι η αυτοδυναμία, η κομματική δύναμη, δηλαδή, άνω των 151 βουλευτών. 

Αύριο το πρωί αναμένεται να υπάρξει συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του κόμματος στην Κουμουνδούρου στην οποία θα συζητηθεί εκ νέου η σύσταση των ψηφοδελτίων, ενώ θα αρχίσει να οργανώνεται και το πρόγραμμα των περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα και διακεκριμένων στελεχών του κινήματος ανά την Ελλάδα.

Εξάλλου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι πολύ πιθανό να λάβει χώρα σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος για ρύθμιση ζητημάτων που αφορούν τις εκλογές και οριστικό κλείσιμο του θέματος των ψηφοδελτίων. 

Χθες το βράδυ σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συμμετείχαν οι: Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Μαντάς, Δημήτρης Βίτσας, Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα άρχισαν, ήδη, να θίγονται τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν και αυτή την εβδομάδα το κόμμα, όπως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι μετεκλογικές συνεργασίες.

Στην διάρκειά της ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το καθήκον του είναι να προχωρά μπροστά, ενώ παρότρυνε τα παριστάμενα μέλη να μην ασχολούνται με τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών.

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας: 

Μην ασχολείστε με τα τεχνάσματα καθυστέρησης των εκλογών. Αυτά έχουν κοντά ποδάρια και ο κόσμος καταλαβαίνει. Εμείς τώρα στη μάχη. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Να καταθέσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της Αριστεράς για την επόμενη τετραετία. Το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να βγάλει το τόπο από τη κρίση με το λαό μας όρθιο. Αυτό είναι τώρα το δικό μας καθήκον. Προχωράμε μπροστά, ανοίγουμε δρόμους.