Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα εξέφρασε στο Mega ο ευρωβουλευτής του Δημήτρης Παπαδημούλης, συμπληρώνοντας ότι η αυτοδυναμία στις εκλογές θα είναι εφικτή. 

Όπως τόνισε :

Εκλογές θα γίνουν όσο κι αν κάποιοι ροκανίζουν το χρόνο για ίδιον όφελος. Πρέπει να καταβληθεί σκληρή προσπάθεια ώστε να παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και συγκεκριμένο.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέβλεψε πως εντολοδόχος πρωθυπουργός θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε εφικτό το στόχο της αυτοδυναμίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αν δεν επιτευχθεί θα πρέπει να αποκλειστούν οι επαναληπτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη: 

Στόχος είναι η αυτοδυναμία με κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ όχι για να γίνει μονοκομματική κυβέρνηση αλλά για να γίνει κυβέρνηση συνεκτική στην οποία έχουν θέση πρόσωπα από ένα ευρύτερο  πολιτικό ιδεολογικό φάσμα όχι όμως εκπρόσωποι του αμαρτωλού και φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και παρελθόντος. 

Ο ευρωβουλευτής, επίσης συμπλήρωσε ότι η γραμμή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιστοιχίσουμε και το κόμμα, τα εκλογικά ψηφοδέλτια και το πρόγραμμά με τον νέο ευρύτατο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε 36,5% τον Ιανουάριο και τώρα πιθανότατα να πάρει και υψηλότερο ποσοστό.

Πρόσθεσε δε ότι: 

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται γερά στα ιδρυτικά μας θεμέλια, σύγχρονου ριζοσπαστικού αριστερού με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό που θέλει να υπερβεί τις παραδόσεις του υπαρκτού κομμουνισμού και της δεξιόστροφης σοσιαλδημοκρατίας και θέλει να δημιουργήσει την αριστερά του 21ου αιώνα. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει και δυνατότητα και ανάγκη προσωπικότητες από ένα ευρύτερο φάσμα – που ορισμένες από αυτές μετέχουν ήδη στην κυβέρνηση – να βρουν θέση και στα ψηφοδέλτια, αλλά υπό ένα απαράβατο όρο, την απόλυτη δέσμευση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο θα κατέβουμε στις εκλογές Είναι περίεργο κάποιος να βάζει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την Ραχήλ Μακρή ως μεταγραφή από τους ΑΝΕΛ και τώρα να μας κάνει μαθήματα αριστεροσύνης. 

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε:

Έχω πάψει εδώ και καιρό να ασχολούμαι με τέτοιες κόνξες και καμώματα και προτιμώ να συγκεντρώνω την προσοχή σε αυτό που απασχολεί και τον κόσμο στην πλειοψηφία του. Τι θέλουν οι πολίτες; Πολιτική σταθερότητα, επιτέλους μια κυβέρνηση τετραετίας που θα ξανακάνει τη χώρα αξιοσέβαστο μέλος της Ευρώπης και όχι κλωτσοσκούφι ή αποικία χρέους. 

Ο ίδιος εξάλλου τόνισε ότι πριν από τις προηγούμενες εκλογές εξέφρασε στον Αλέξη Τσίπρα τη γνώμη του για ορισμένες επιλογές προσώπων που σχεδίαζε, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως πρόσθεσε: «Δυστυχώς οι φόβοι μου επιβεβαιώθηκαν αλλά επιμένω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό το ουσιώδες», τόνισε ενώ αναφερόμενος στον νέο κοινοβουλευτικό σχηματισμό υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε πως προκαλεί την κοινή λογική το κόμμα που γεννήθηκε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση της κυβέρνησης της Αριστεράς να ονομάζεται «Λαϊκή Ενότητα».

Ο κ. Παπαδημούλης εκτίμησε, τέλος, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει κάποιες ψήφους σε αυτή την κατεύθυνση αλλά θα κερδίσει άλλες και το ισοζύγιο μπορεί να είναι θετικό ενώ δήλωσε αντίθετος στο «ξεκατίνιασμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Λαϊκή Ενότητα. "Δεν μας ταιριάζει καθώς παρά τις μεγάλες μας διαφορές έχουμε μια κοινή πορεία 20-25 χρόνων".