current views are: 2

23 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση09:28

Γεννηματά: Οι εκλογές είναι η εξόδιος ακολουθία του αντιμνημονιακού αγώνα

Ως εξόδιο ακολουθία του αντιμνημονιακού αγώνα χαρακτήρισε την προκήρυξη των εκλογών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην Καθημερινή, προσθέτοντας ότι χρειάζονται γέφυρες συνεννόησης. 

Δημοσίευση 09:28’
αρθρο-newpost

Ως εξόδιο ακολουθία του αντιμνημονιακού αγώνα χαρακτήρισε την προκήρυξη των εκλογών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην Καθημερινή, προσθέτοντας ότι χρειάζονται γέφυρες συνεννόησης. 

Ως εξόδιο ακολουθία του αντιμνημονιακού αγώνα χαρακτήρισε την προκήρυξη των εκλογών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή τους στην Καθημερινή, προσθέτοντας ότι χρειάζονται γέφυρες συνεννόησης. 

 Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ:
 
Ο  κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά γίνεται δραπέτης της ευθύνης. Δυστυχώς κάθε φορά που είναι ώρα για δράση, επιλέγει την απόδραση! Η επιλογή του για μία ακόμα φορά δεν αφορά τις ανάγκες της χώρας. Αυτό που κατά τον κ. Τσίπρα προέχει δεν είναι να πατήσει η χώρα σε στέρεο έδαφος αλλά να μην προλάβει να φθάσει στα νοικοκυριά, στους αγρότες, στους συνταξιούχους, στους επαγγελματίες, ο λογαριασμός των οδυνηρών μέτρων που υπέγραψε.
Η απόφαση του Πρωθυπουργού να αποδράσει με εκλογές, είναι ομολογία αδυναμίας.
 

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για την προκήρυξη των εκλογών ως την εξόδιο ακολουθία του αντιμνημονιακού αγώνα και το τέλος του κύκλου των ψευδαισθήσεων και του εμπορίου ψεύτικων ελπίδων που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και δόξασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ θα δώσει δυναμικό παρών στις εκλογές. Με νέο ύφος, νέο λόγο, νέες προτάσεις, νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτιά του. Με τη συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης, διαμορφώνουμε έναν τρίτο εναλλακτικό πόλο στο πολιτικό μας σύστημα. 

Καλούμε τις Ελληνίδες, τους Έλληνες, τη νέα γενιά, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.
 
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

Έχω διατυπώσει με καθαρότητα τη θέση μου ότι η χώρα δεν χρειάζεται διχαστικά και πολωτικά μέτωπα. Αντίθετα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης. Συνεννόηση και συνεργασία που δεν αφορά σε ευκαιριακά κυβερνητικά σχήματα αλλά στην έκφραση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης σε προγραμματική βάση. Λέμε λοιπόν όχι στα “μέτωπα”, όχι σε αυτοδυναμίες και νέες αυταπάτες, όχι σε άλλα ψέματα. Εδώ και πέντε χρόνια λέμε, με συνέπεια και κόστος, ναι στην αλήθεια, ναι στην ευθύνη ναι στη συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.
 
 

Εν τω μεταξύ σήμερα η κ. Γεννηματά απήυθυνε πρόσκληση συσπείρωσης σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του κεντροαριστερού χωρου. 

Όπως δήλωσε: 

Με την εμπειρία της ιστορικής μας διαδρομής, την δύναμη της παράδοσης της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα, σε ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες, θέλω να καλέσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις, τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου, σε συσπείρωση των δυνάμεων και συστράτευση, με ενιαία στάση και ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές.

Να συζητήσουμε, να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

 

 

 


σχετικα αρθρα