Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ, καταλογίζοντάς του "καθεστωτική αντίληψη", με αφορμή την άρνησή του να δεχθεί τη συνάντηση στην οποία τον κάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης το πρωί, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι:

Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”. Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Έχει μείνει στο χθες. 

Σημειώνεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός εκφράστηκε αρνητικά σε μια πιθανή συνάντησή τους στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης. 

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε κατηγορηματικός στην πιθανότητα συνάντησης, αφού όπως φέρεται να τόνισε, είναι χωρίς λόγο, αφού δεν προτίθεται να προωθήσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης με την ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξωκοινοβουλευτικής συνάντησης με τον κ. Μεϊμαράκη.