Την βεβαιότητα ότι οι ΑΝΕΛ θα ξανασυνεργαστούν με τον Αλέξη Τσίπρα διατύπωσε σε συνεντεύξεις του ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας ότι οι εκλογές ήταν λύση ανάγκης απέναντι στην δραχμόβια, όπως την χαρακτήρισε, ομάδα Λαφαζάνη. 

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ: 

Οι εκλογές ήταν λύση ανάγκης απέναντι στη δραχμόβια Ομάδα Λαφαζάνη. Απέδειξαν, ότι κάποιοι της Αριστεράς «κολλημένοι» στην ιδεολογία τους, δεν μπορούν αυτή την ιδεολογία να την διαχειριστούν στην άσκηση της εξουσίας, με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστούν σε διασπάσεις. Και αυτό το έχει αισθανθεί πολλές φορές η Αριστερά από κάποιους που είναι «κολλημένοι» στα «πιστεύω» τους και δεν βλέπουν πιο πλατιά τις αναγκαιότητες και τις εξελίξεις.

Ο κ.Κουίκ τόνισε επίσης ότι «ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μοιάζει σαν να μην αποδέχθηκε ποτέ την ιδέα να είναι ο Αλέξης Τσίπρας αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι εκείνος.

Υπηρέτησε την Δαμανάκη, τον Κωνσταντόπουλο, τον Αλαβάνο, αλλά για τους λόγους που μόνο εκείνος έχει μέσα στα εσώψυχά του, προφανώς δεν μπόρεσε να αποδεχθεί ένα φρέσκο μυαλό, έναν νέο πολιτικό με διευρυμένη την αντίληψη για τον ρόλο της Αριστεράς στις σύγχρονες κοινωνίες και στον χώρο της Ευρώπης, όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ήθελε να γίνει αρχηγός. Και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, με όλους εκείνους που διαφημίζουν την καταστροφική επιστροφή της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι Τσίπρας και Καμμένος έβαλαν την πατρίδα πάνω από το κόμμα τους. Ειδικά για τον κ. Καμμένο υποστήριξε ότι πήρε μια πολύ δύσκολη απόφαση, προτιμώντας να βάλει την Ελλάδα πάνω από τους ΑΝΕΛ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, ότι προτίμησε μια επώδυνη συνθηκολόγηση - για τον ίδιο και για όλους εμάς, που τον στηρίξαμε και τον στηρίζουμε - από το να αφήσει τη Πατρίδα μας να περιπέσει στο απόλυτο, ανεξέλεγκτο χάος.

Σχετικά με την συνεργασία ΑΝΕΛ και Τσίπρα, ο κ. Κουίκ σημείωσε:

Εάν αυτό κρίνει με τη ψήφο του ο ελληνικός λαός στις επόμενες κάλπες, φυσικά και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε κυβερνητικό επίπεδο με τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του.

Κατηγορηματικά αντίθετος σε συνεργασία με την ΚΟ του Παναγιώτη Λαφαζάνη εμφανίστηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Κουίκ, ο οποίος πάνω σε αυτό κατέληξε:

Εγώ είμαι Ευρωπαιστής, είμαι ένα «καραμανλόπαιδο», στηρίζω τον Ευρωπαιστή Τσίπρα, θα δώσω μάχη με το πατριωτικό Κίνημα των ΑΝΕΛ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να έχω σχέση με όλους αυτούς, που σχεδίασαν τη διάσπαση, επεζήτησαν την πτώση της Κυβέρνησης Τσίπρα και εφαρμόζοντας τις σταλινικές τους φιλοσοφίες, θέλουν να δραχμοδιαλύσουν την Ελλάδα.