Για ψεύδη και πυροδότηση της πολιτικής έντασης κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο εμμέσως χαρακτηρίζει προσωρινό, ενώ από τη ΝΔ κάνουν λόγο για πανικό και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ψεύδεται και σκοπίμως επιχειρεί να πυροδοτήσει την πολιτική ένταση ενώ επικαλείται την «εκτόνωσή» της». 

Όπως τονίζουν «μπροστά στο φόβο των εκλογών, φτάνει πρακτικά να αποκαλεί «καθεστωτική αντίληψη» την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Καταλήγουν δε πως «πρακτική του χθες είναι η αναζήτηση τεχνασμάτων για τη «μονιμοποίηση» ενός προσωρινού Προέδρου».

Κύκλοι από τη Νέα Δημοκρατία επανήλθαν και «συστήνουν στον συντάκτη της τελευταίας ενημέρωσης από το Μαξίμου να μελετήσει τις δικές του προηγούμενες άτυπες ενημερώσεις».

Όπως αναφέρουν:

«Εάν το είχε πράξει, δεν θα τολμούσε να μιλήσει για ψεύδη της Νέας ΔημοκρατίαςΑυτός που παραβιάζει συστηματικά τις συνταγματικές υποχρεώσεις είναι ο ίδιος ο κ. ΤσίπραςΗ υπεράσπιση και παραβίαση των συνταγματικών υποχρεώσεων δεν έχουν καμία σχέση με εκλογικές σκοπιμότητες. Η αλαζονεία τυφλώνει. Καθεστωτική αντίληψη έχουν όσοι προεξοφλούν αυθαίρετα τη λαϊκή βούληση και περιφρονούν τον κυρίαρχο λαό. Τα ψέματα του κ. Τσίπρα έχουν ημερομηνία λήξηςΌλα τα υπόλοιπα είναι ανάξια σχολιασμού. Δείχνουν μόνο πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας με ύπουλα χτυπήματα κάτω από τη μέση». 

Νωρίτερα η ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καταλογίζοντάς του "καθεστωτική αντίληψη", με αφορμή την άρνησή του να δεχθεί τη συνάντηση στην οποία τον κάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης το πρωί, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.